Etiketter

,

Varldens_lopning_omslagI slutet av förra veckan landade ett paket i min brevlåda. Det var Vagabonds bok Världens Löpning som kom ut förra måndagen den 25 november. Den guidar läsaren till 12 städer och 36 olika rundor. Den är färgsprakande och jag blir direkt sugen på att åka utomlands och testa någon utav rundorna som ritas upp i boken.

Bland de 299 sidorna så finns också lite allmänna resetips om restauranger, hotell, sightseeing – eller vad sägs om sightseeing-jogg i Rom? Det är även tips på var man köper löparskor i varje representerat land vilket är suveränt att veta! Det här är en bok för dem som packar ner löparskorna på resan för att kunna uppleva en stad till fots men är likväl för nybörjaren, den sporadiske löparen liksom för elitmotionären. Den kortaste rundan är 2.5 km och den längsta beskrivna är 11.5 km.

Även om man lätt kan förlänga en runda eller springa flera varv så hade det varit trevligt med någon längre runda, kanske uppåt 15 km. För det måste väl finnas? Den framkomlighetsvänliga löparkulturen kan ju inte enbart vara utspridd i Stockholm?

Det var inte så positiva skrivningar om löpning i Bangkok och även om det finns alternativ på rundor så kan jag tycka att det är onödigt att ha med denna stad om man ändå upplever det svårt att ta sig runt – men för löparen som gillar utmaningar och värme så kommer löpningen här ändå att locka.

Dessa 12 städer finns med i boken:
New York
Bangkok
Prag
London
Berlin
Rio de Janeiro
Köpenhamn
Rom
Paris
Barcelona
Kapstaden
Stockholmbarcelona världens löpning bild barcelona världens löpning

Boken kostar 299 kr, har 272 sidor och går att beställa här.

Annonser