Etiketter

,

Det var länge sedan jag bjöd på något recept. Och det har sina förklaringar, det var länge sedan jag gjorde några nyttiga snacks eller mellanmål. Tiden har ägnats åt annat. Men förra helgen gjorde jag något oerhört enkelt, gott, relativt nyttigt och snabbt, nämligen en egengjord pizza. Glöm knåda pizzadeg eller att köpa färdiggjord pizzasats med tomatsås på vitt mjöl. Jag använde fullkornstortilla!

För 1 portion:

1 mjuk fullkornstortilla

Tomatsås:
1 msk ekologisk tomatpuré
en liten skvätt vatten
½-1 msk riven ost, gärna 17 % fetthalt
½ pressad vitlöksklyfta
oregano

Fyllning: 
½ rödbeta (kan köpas färdigkokt och vakumförpackad)
1/4 chevré (ca 50 g)
1/4 liten burk majs
3 champinjoner
3 ekologiska körsbärstomater
lite rödlök
lite flytande honung
valnötter
timjan

Tillbehör: 
ruccola och spenat

Gör så här: 
Sätt på ugnen på 200 grader.
Lägg fullkornstortillan på bakplåtspappersklädd plåt.
Blanda ingredienserna till tomatsåsen. Bred på tortillan.
Skiva och skölj alla grönsaker och lägg på pizzan.
In i ugnen ca 8 minuter eller tills chevréosten börjar bli smälta lite.

Ta ut och lägg på valnötter, ringla över lite honung och lägg på en tallrik med ruccola och spenat. Smaklig måltid!enkel nyttig god miljövänlig pizza

Näringsinnehåll:
Ca 500 kcal för en sådan portion (jämför med en vanlig pizza som kan innehålla 1000-1500 kcal)
Rikligt med vitamin C, vitamin E, B-vitaminer, fosfor, magnesium och zink.

Miljövänlighet: 
Rotfrukter är i säsong och kan ätas med gott samvete. Pizzan är vegetarisk med lite ost som största miljöboven, men då mängden är så liten är det ingen fara. Inga tropiska frukter eller färska grönsaker från andra sidan världen har använts.

Annonser