Etiketter

,

Man behöver inte uppfinna hjulet på nytt när andra redan har gjort det bra. Igår lagade jag en supergod kladdig brownie som är gjord på svarta bönor – och som är nyttig.

Vi åt den ihop med vaniljkvarg (färdigköpt på ICA), galiamelon och päron. Fantastiskt gott och nyttigt! Man blir rätt nöjd efter bara 2 rutor (200 kcal) utan vare sig sockerkick eller dipp.bönbrownie linn hälsa hälsoblogg

Receptet kommer härifrån.

För 30 rutor (15 portioner): 
1 burk svarta bönor
10 ekologiska dadlar
2 kravmärkta ägg
1 dl kokosolja (man kan ta något mindre)
150 g 70 % choklad
4 msk honung
4 msk rå ekologisk kakao
½ tsk vaniljpulver
2 tsk bikarbonat
1 dl cashewnötter och en nypa flingsalt

Gör såhär: 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll av spadet från svarta bönorna och skölj.
3. Mixa bönor och klippta dadlar till en fin jämn massa.
4. Vispa äggen fluffiga.
5. Smält choklad och kokosolja.
6. Blanda ner bönmassa, chokladmassa och övriga ingredienser i äggbunken och vispa.
7. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form.
8. Strö över grovhackade cashewnötter och flingsalt. In i mitten av ugnen 16-18 minuter.

Servera enligt mitt förslag ovan, eller ät som den är. Fantastiskt god!bönbrownies linn hälsa hälsoblogg nyttiga brownie

Näringsinnehåll per ruta (30 rutor totalt): 
102 kcal
2 g protein
9 g kolhydrater
6 g fett
(och en hel del vitaminer och mineraler!)

Annonser