Etiketter

,

Det är i stort sett evigheter sedan jag gjorde något roligt nyttigt mellanmål. Men nu ville jag ha ett mellanmål som hade lite mindre kolhydrater än min vanliga jordnötssmörsmacka och gärna färre kalorier per boll. Sagt och gjort, det blev kikärtsbollar med mandel och vanilj!

Kikärtorna känner man inte smak av alls utan istället har man en nötig boll med kardemumma och vanilj. Lite som en kanelbulle. Eller semmelbulle.

För 50 st: 
2 burkar avrunna kikärtor
14 st ekologiska torkade dadlar
2 dl sötmandel
1 msk kokosolja
1 skopa vaniljproteinpulver (jag använder star nutrition whey 100, men vanligt vaniljpulver kan också användas)
2-3 tsk kardemumma

Gör såhär:
1. Klipp och mixa dadlarna. Tillsätt kikärtorna och blanda allt till en massa.
2. Mixa mandeln till ett fint mjöl (inte i samma behållare för då blir det inte lika mjöligt).
3. Blanda ihop ärt-dadelmassan med mandeln.
4. Tillsätt kokosolja, vaniljproteinpulver och kardemumma efter smak. Mixa.
5. Rulla till bollar.
6. Förvaras i kylskåp i en vecka.

Superenkelt, prisvärt och supergott!kikärtsbollar

Energiinnehåll:
ca 35 kcal per boll
energiinnehåll kikärtsbollar

Annonser