Etiketter

När hösten nalkar och regnet smattrar mot rutan så finns det väl knappast något godare än att äta varm soppa med hembakt bröd till skenet av värmeljus. Eller starta en lördagsförmiddag med att fylla bostaden av doften av nybakt bröd. Det är vad jag kallar för en harmonisk start på helgen!

Jag har (återigen) gjort en filmjölkslimpa, helt eget recept och den blev riktigt riktigt god.

För 2 limpor: 
2 dl vetegroddar
11,5 dl mjöl (jag använde rågmjöl och dinkelmjöl)
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
drygt 1 dl valnötter
ca 2 dl hasselnötter
1.5 dl russin
40 g ytterligare blandade frön
100 g ekologiska aprikoser
1 L ekologisk filmjölk
2 dl brödsirap

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla två stycken avlånga bakformar på 1.5 L vardera.
Dela valnötterna i mindre delar och grovhacka hasselnötterna.
Blanda alla de torra ingredienserna i en stor bunke.
Tillsätt filmjölk och brödsirap och blanda allt till en jämn smet.
Häll i smeten i formarna och ställ in i mitten av ugnen.
Grädda bröden i 60-70 minuter (obs! Olika ugnar kan kräva olika tider) men täck gärna över med bakplåtspapper efter halva tiden för att bröden inte ska bli för mörka.
Ta ut, stjälp upp på ett galler, låt svalna, skär i bitar och NJUT!linns frölimpa recept enkelt nyttigt bröd filmjölkslimpa

Annonser