Etiketter

, , ,

Jag tror att det är många som skulle vilja hålla igång löpningen under vintern och senhösten, men som kanske inte gör det för att det är mörkt och man inte vill springa själv i mörkret, eller för att tröttheten kommer över en och soffan och värmen inomhus lockar betydligt mer när arbetsdagen väl är slut.

Trots att vi är inne i mitten av november är det lätt att se att behovet av löpgrupper finns. Vi var rätt många löpare som samlades på Östermalms IP igår från de olika SATS-centren för att köra Run Tough ihop. På vägen dit mötte vi dessutom Runday och sedan vet jag ju att andra grupper som IF Linnéa och Runacademy också erbjuder löpning i grupp varje vecka.

Varje vecka kommer det nya löpare till SATS för att vara med på klasserna, man tar med sig en kompis och har på så sätt fått ytterligare en draghjälp till klassen.

Det är fantastiskt att se utvecklingen av alla löpare individuellt men även utveckling av grupperna. På vägen till samlingsplatsen är alla relativt tystlåtna, sammanbitna, fokuserade, kanske nervösa. På vägen tillbaka pratar alla med alla och det är en uppsluppen stämning. Alla är nöjda och belåtna med dagens prestation och trötta efter passet. Det är kul att se att nya bekantskaper stiftas och löpningen har en sådan förmåga. Den enda konkurrenten är du själv och erfarenheterna kan man dela med andra. Kanske hittar man någon som agerar ”hare” och drar dig med sig, eller någon som du agerar ”hare” åt.

Igår körde gänget intervaller från 800-600-400-200-100 och upp igen i olika format beroende på nivå (och 5 nivåer erbjuds!). run tough östermalms ip urban tribes sats

(lite suddiga bilder blir det när telefonen blir fuktig…) Om du inte har testat Run Tough eller löpningen på SATS än så är det hög tid. Har du inget medlemskap? Vill du ta med en kompis? Mejla mig på linn.s.johansson@gmail.com så ordnar vi så att du kan följa med på ett pass. Vi håller på till 12 december på SATS!

Måndagar: Run Tough 18:00 från SATS Stadion, Hötorget, Stureplan, Gärdet eller så tar du dig direkt till Östermalms IP.

Onsdagar: Run Speedplay 19:00 från SATS Stadion, Hötorget, Stureplan, Gärdet eller så tar du dig direkt till Östermalms IP.

Fredagar: Run Pace 17:00 från SATS Stadion, Hötorget, Stureplan, Gärdet eller så tar du dig direkt till Östermalms IP.