Etiketter

, ,

Igår var det, för mig, sista Run Tough för säsongen och året. Det var med vemod som jag sa hejdå till de löpare som sprungit med mig från SATS Hötorget och med gruppen jag coachat i en viss fart.

Det är en helt annan sak att instruera en klass från en scen jämfört med att coacha en grupp i löpning. Man får en annan chans att lära känna individerna som kommer på löpklassen än när man står på scen. Man har tid att prata, skratta och ha roligt på vägen till starten för passet.

Samtidigt så tycker jag också att det är annorlunda att instruera en löpstyrkeklass (gruppträning i sal) jämfört med en annan gruppträningsklass. Kan det vara löparna som gör skillnaden?

Efter mina runners’ strength-klasser har det alltid varit ett par som vill prata, ställa frågor, och likaså innan klassen. Man pratar löpning, senaste träningspasset, kommande lopp, krämpor, träningsvärk och allt däremellan. Skillnaden tror jag ligger i att löpningen blir en livsstil, till skillnad från de andra gruppträningspassen man går på. BodyCombaten har en tendens att bli detsamma, men för en betydligt mindre skara än de som går på löppassen.

De som dessutom kommer nu på passen är inbitna. De räds inte mörker, kyla, blåst och regn. De ska ju få springa. I grupp.

Därför känner jag nog att det är lite extra sorgset att behöva säga hejdå till alla de fantastiska löpare, på olika nivåer, som jag har sprungit med under hösten. Det är likasinnade människor som jag lärt känna för att vi har löpningen som gemensam faktor. Det är ett ständigt aktuellt ämne att diskutera och en dörröppnare till vänskap.

Tack Urban Tribes och SATS för denna höst!

Igår blev det ytterligare 11 kms löpning, en fantastisk start på veckan.

run tough måndag 24 novemberHögst upp vänster: Gruppen är inne på sin sista 600 m-intervall.
Mitten vänster: Man blir inte ren av att springa i lera…
Längst ner vänster: Coach Mari samlar alla efter intervallpasset.
Längst ner höger: Min fartgrupp +/- ett par löpare.
Högst upp höger: Lilla men tappra gruppen som idag sprang med mig från Hötorget.