Etiketter

, , , ,

Det har inte blivit så mycket bloggande hittills i år. Och oftare än så här kommer det nog inte att bli. Jag prioriterar annorlunda och vill lägga min tid på annat, som är viktigare för mig. Som en del i mina nyårslöften, men också som en del i den person jag vill vara och mår bra av att vara.

Jag vill ägna mer tid åt mina relationer – det vill säga jag vill ägna mer kvalitativ tid åt mina vänner, familj och make vilket för att fördjupa dessa relationer ännu mer. Det är mer givande för mig än ägna tid för att blogga.

Jag vill dessutom prioritera min egentid än mer och att göra den ännu mer kvalitativ. Något jag ägnat en stor del av mitt liv åt är att rita, måla, läsa och dansa. Dansen den kommer jag inte lägga tid på nu, men däremot ska jag försöka gå på någon jazz-klass eller streetdance-klass på SATS. Men det som jag har börjat ägna tid åt är istället att rita och att läsa. Jag får fokusera på en sak, vara närvarande, stänga allt annat ute och samtidigt koppla av.

Jag är redan inne på årets 3:e bok och har avverkat både ”The Hobbit” och ”Hur mår maten?”. Just nu är jag inne på en bok om hur främlingsfientliga partier har påverkat Danmark över tid. Hur något, till en början, radikalt så småningom kan normaliseras. Boken kom ut inför valet 2010 då SD kom in i Riksdagen men är fortfarande aktuell. Det blir alltså en rejäl spridning på böckerna och de kommande böckerna handlar mer om den egna personliga utvecklingen. Men jag tar tacksamt emot lästips på böcker som inspirerar, gärna lite feel-good-känsla och ännu bättre om de är verklighetsbaserade.

Teckningar har det också blivit en hel del av. Jag har släppt prestationskraven från bildlektionerna på gymnasiet och ritar nu snygg-fult. Det vill säga, oproportionerligt eller bara i 1D, utan skuggor, utan vinklar och så platt det bara kan bli. Men det gör inget, jag älskar att få vara kreativ. IMG_7648

Jag får ut så mycket mer av tiden nu och jag älskar det.