Etiketter

Under tiden jag var i Prag passade jag på att plöja 3:e numret av Magasin Spring för i år. Jag var själv med i sista numret 2014 av tidningen som bloggtipset då bloggen blev rankad som Sveriges 10:e bästa löparblogg, ändå har jag inte läst tidningen själv förrän nu.

Featured image

Senaste numret var dessutom extra tjockt vilket gjorde att jag hade att läsa under hela tiden i Prag – perfekt med pepp inför loppet och perfekt med pepp efter loppet när jag svävade på moln och kände mig oövervinnerlig och världsbäst och inget hellre ville än att springa dag och natt 24/7!

Jag prenumererar redan på Runners’ World och uppskattar verkligen tidningen, men Magasin Spring riktar sig till människor som redan är igång med sin löpning medan Runners’ World har mycket nybörjar-reportage och kom-igång-tips.

Det är bra tips på pass i Spring i ett återkommande reportage som heter ”springåret”. Fokuset detta nummer låg på att formtoppa under våren för några lopp under maj och juni.

Ett annat återkommande reportage heter ”24 timmar” där en elitlöpare följs under 24 timmar och reportern är med på passen mm. Bakgrund, framgång och framtid. Dessa typer av reportage tycker jag är riktigt inspirerande för egen del!

Ett annat reportage heter ”Sverige springer”, och det verkar som att även detta är återkommande. En ort väljs ut och lokala löparklubber följs på orten med tips på bra rundor i detta område. Just denna gång var det Huddinge, Huddinge AIS och Runacademys grupp i Huddinge som det berättades om och eftersom att jag själv inte bort alltför långt bort från Huddinge så ser jag fram emot att testa rundorna som beskrevs!

Utöver dessa reportage är tidningen fullspäckad med krönikor (olika krönikörer varje gång tror jag) liksom personreportage, hälsoreportage, styrketräningstips med mera och det gillar jag verkligen. Det är inte så mycket fokus på prylar vilket jag verkligen uppskattar. Jag ogillar skotesterna som tycks återkomma i Runners World helt enkelt för att det inte tilltalar mig. När jag är i en löpbutik, då kollar jag skor och ber om hjälp, men inte inför besöket.

Jag upplever det som att de allra flesta reportagen handlar om elitlöpare eller elitidrottare eller f.d. elitlöpare (också riktigt intressant om Dan Waern som ännu innehar svenska 1000m-rekordet och som blev avstängd på livstid från tävlande) och därför får jag en känsla av att jag inte passar som läsare av tidningen som vanlig motionär. Men egentligen så bör jag ligga precis i Springs målgrupp, jag är en av de snabbare motionslöparna. Detta är naturligtvis blott en känsla jag har och säger ingenting om huruvida jag passar in i Springs målgrupp. Jag vet min tid på milen och det är löpare som har koll på detta som tillhör Springs målgrupp som jag förstått det – och det gäller ju oavsett om man springer på 33 eller 73 minuter.