För några veckor sedan blev jag kontaktad av Lululemon. Ett hett eftertraktat kanadensiskt träningsklädmärke som äntligen öppnat upp ett showroom på Östermalm.

De har valt att sponsra fem stycken löpare med komplett outfit inför Stockholm Marathon. Jag är en av de löparna. De är dessutom måna om att vi är redo för utmaningen, som ett marathon innebär, på flera sätt. Inför loppet så har de arrangerat yoga för oss och imorgon kväll så är det föreläsning med psykologen Cecilia Duberg om de mentala förberedelserna inför loppet. Här kan ni läsa mer om evenemanget (alla är välkomna).

De kommer att finnas längs med banan för att agera vår egna personliga hejaklack och sprida pepp och glädje även till andra skulle jag tro.

Torsdagen efter loppet så är det marathon-aw. Håll utkik på deras facebooksida om mer info om detta. Varje torsdag arrangerar de gratis löpträning med utgångspunkt från deras showroom på Riddargatan 20 och varje lördag kl. 11:00 är det gratis yoga (först till kvarn). Jag tycker att det är ett riktigt fint sätt att sprida sitt budskap på.

Lululemon menar nämligen att de inte bara säljer träningskläder. De säljer livsstilen. Kläderna är utformade för yoga, löpning och andra specifika sporter och kläderna är anpassade just för dessa syften.

Det här är inget sponsrat inlägg. Lululemon har inte bett om någonting i gengäld för kläderna, eller för att de anordnar hejaklack på lördag, eller för att de langar vätska och gel till mig, eller för att de erbjudit sig att ta hand om mina kläder och värdesaker under loppet. Just av dessa anledningar väljer jag att skriva ett inlägg. För det är så jäkla uppskattat och genuint. Och jag gillar kläderna som bara den. Mjuka material, funktionella plagg, vackra färger och coola mönster (och kläderna jag har på mig finns i fler färger och mönster!).

Det som jag fick:

  • Ascool jacka med riktigt smart luva med liten skärm som kan gömmas i kragen som är rätt hög (och då blir det en tjock och vindtät krage). Har 2 fickor + 1 extra ficka i ena fickan för nycklar. Hela jackan kan dessutom pulas ihop i fickan för smidig förvaring.
  • Långärmad jättemjuk och skön tröja som kan dras över handlederna, hål för tummarna.
  • Mjuka tighta shorts med hög midja som inte sitter åt för att undvika skav.
  • Funktionella strumpor med förstärkning i hälkappan
  • Funktionella trosor utan sömmar
  • Assmart sport-bh (min favorit!) med inlägg för extrastöd + 3 sjukt bra fickor över bröstet för mobil, gel, ipod, nycklar och vad man än vill ha.
  • PannbandIMG_2335 IMG_2339

Jackan har bara vikt sig baktill, den är rak och är längre bak än fram. IMG_2347 IMG_2349 IMG_2350 IMG_2351 IMG_2355

Det enda som jag kommer ha på mig under loppet från Lululemon är sport-bh:n och trosorna. Även detta är ok för dem, de är måna om att jag är bekväm och fokuserad på mitt marathon – de vill bara underlätta vägen dit och till mål för mig. Kläderna kommer däremot gladeligen användas om och om och om igen.

Här kan ni kika på Lululemons kläder.