Etiketter

, ,

Tack vare en bild jag hade på instagram där maken masserar mina vader med arnica-massageolja från Medevi Pro Salus så fick jag ett paket med produkter från dem. De har inte bett mig om någonting, men som tack för produkterna så vill jag berätta lite om vad jag tycker om produkterna och ge min utvärdering.

Deras produkter är ekologiska men de har ingen certifiering för detta då det är väldigt kostsamt, och inte lönsamt för ett litet företag (dessutom finns ingen EU-gemensam märkning för ekologiska hudvårdsprodukter). Däremot uppfyller deras produkter kraven för ekologisk certifiering.

Bara det att det är ett svenskt litet företag gör att jag gillar Medevi Pro Salus ännu mer. Detta är något jag vill stödja.

Det senaste året har jag använt mig av deras hudvårdsprodukter vitamincréme och en ansiktsolja som heter havtorn ros som man kan använda beroende på hur torr/fet hy man har. Dessa har jag faktiskt skrivit om ett par gånger tidigare, bland annat som de bästa ekologiska ansiktsprodukterna jag har använt. Nu mot vintern så kompletterar jag med deras naturella havtornssalva som ger än mer fukt till ansiktet. IMG_2622 IMG_2625

Denna höst har jag även fått testa på deras rengöringsprodukter. Både två olika rengöringscremer, lavendel och ylang ylang och ansiktsvattnet rosblom för återfuktning. Tidigare har jag använt andra ekologiska hudvårdsmärken, men de upplever jag både är dyrare och luktar sämre, medan dessa luktar riktigt gott!IMG_2623Men det jag framför allt skulle vilja lyfta fram är hur prisvärda de är. Jag har inte tidigare stött på några ekologiska produkter som är så billiga, man får mycket för pengarna och man får kvalitet för pengarna.

Det jag skrivit mindre om är deras produkter för idrottare. Vida känd är dock deras ringblomsalva, en dryg salva på burk som man smörjer in var man än kan tänkas få skavsår och som gör underverk. Jag har använt den produkten inför de senaste längre loppen (och det är fortfarande hur mycket som helst kvar) och det funkar prima. Ett exempel är från Stockholm marathon 2015. Jag smorde in alla kroppsdelar som kan tänkas bli lätt skavda under ett marathon. Under duschningen efter loppet kunde jag konstatera att dessa kroppsdelar mådde prima, var återfuktade och reagerade inte på vattnet med sveda och värk. Däremot hade  jag uppenbarligen glömt bort att smörja in mig under bröstet där pulsbandet satt. Och efter ett marathon har man inget ”lätt” skav. Det sved som om det brann, jag ville skrika och gråta, huden var helt bortfläkt och ett halvår senare har jag ett tio centimeter långt vitt är, mitt pulsband för evigt intatuerat som en påminnelse om att inte glömma skavsårssalvan. Inför Frankfurt marathon smorde jag in även denna kroppsdel och med blandad fasa och förtjusning inspekterade jag huden efter loppet – det syntes – ingenting. Inte en enda liten skråma. Det var som om jag inte hade haft ett pulsband, som om jag inte sprungit ett marathon. Huden mådde prima, kändes fräschare än innan loppet tack vare lite återfuktning. Konsistensen är perfekt för detta och den sitter kvar i ur och skur timme in och timme ut.

Den fantastiska ringblomssalvan finns även i behändigt reseformat i form av intensivstift. Smidig resvänlig förpackning och enkel att applicera utan att behöva kladda med fingrarna. Den är bland det första jag packar ner när det är dags att åka iväg och springa lopp.

Sedan har vi massageoljan med arnica. Oj, vad den har använts väl hemma på mina stela vader. Jag har större delen av året haft otroligt stela vader efter förra årets stressreaktion så det har blivit en timmas vadmassage minst en gång i veckan i många veckor. Arnica ska kunna minska muskeltröttheten. Just det kan jag inte uttala mig något om, men det går bra in i huden, mina vader mår idag bra, och även den produkten är prisvärd. Den finns också i det behändiga reseformatet i form av ett stift.IMG_2626

Kika in på deras hemsida vetja, lagom till jul!