Arbetsliv och tid

Ett litet urval

2005-2006 kassörska, ICA Supermarket Nykvarn. 

En del av grunden till mitt livsmedelsintresse. 

2006 oktober-december Engelsklärare på Temple School i Udaipur, Indien

Utvecklade mitt kulturella intresse och min pedagogik och kreativitet. Planering och genomförande av lektioner och utbildningsplan. 

2006-2007 Utställningsvärdinna, konferensvärdinna, butiksbiträde och receptitionist på Tom Tits Experiment i Södertälje.

En vidareutveckling av mitt naturvetenskapliga kunnande med praktisk tillämpning på en pedagogisk utbildningsnivå. 

2008-2010 Studentambassadör, Högskolan i Kalmar och senare Linnéuniversitetet

2009 Informatör (sommaren), på Högskolan i Kalmar.

Kommunikation för framför allt gymnasiestuderande men likväl äldre som yngre. Planering och genomförande av informationsturné. Information och föredrag på mässor och för skolklasser.

2010 Valombudsman, Centerpartiet Blekinge

Kommunikation, valbudgetannonsering och -planering, kampanjplanering och -genomförande, uppstart av CUF Blekinge, webredigering, insändarskrivning och entusiasm och engagemang. 

2011 Mäklarassistent, Notar Solna

Administrering, arkivering, kund-, förenings- och bankkontakt, tillträdesansvar.

2011- Politiskt sakkunnig Miljö- och jordbruksutskottet, Centerpartiets Riksorganisation

Allt-i-allo och mer därtill! Arbetar med idéutveckling av miljö- och jordbrukspolitik, projektarbeten i grupper, ledamotsstöd, skriver underlag till rapporter, debattartiklar och annat strategiskt arbete, omvärldsbevakar allt miljö- och jordbruksrelaterat. 

 

 

2 thoughts on “Arbetsliv och tid”

 1. Cassandra skriver:

  Hej!

  Jag tycker att du har ett intressant jobb.
  Jag ska läsa statskunskap A,B,C och sedan samhällsgeografi ABC. Min dröm är att arbeta inom politiken.

  Så, mina frågor till dig.

  Hur fick du det jobbet som du har nu? (har du tagit dig in genom diplomatptogrammet eller på en annan väg?)
  Vad anses vara meriterande när man söker ett sådant jobb?
  Vad är dina tips till en student?

  Tack på förhand!
  Med vänlig hälsning,
  Cassandra

  • Hej Cassandra,

   Vad kul att du ska läsa statsvetenskap!
   Det som är viktigt för att arbeta som politiskt sakkunnig är partipolitiskt intresse – dvs. jag känner att mina åsikter överensstämmer väl med Centerpartiets och därför är jag också medlem i partiet. Man behöver ha god koll på partiets ideologi för att lättare avgöra hur partiet kan tänkas tänka i specifika frågor (det tar tid att lära sig!). Engagemang i partiet är också meriterande. I och med att man skriver väldigt mycket behöver man vara bekväm med detta och behärska svenska flytande i både tal och skrift. Det kan röra sig om allt från enklare insändare och debattartiklar riktade till alla eller specifik målgrupp till mer vetenskapligt förankrade rapporter. Därför är det också meriterande att ha kunskaper i kommunikation, antingen från studier eller via arbete.
   En högskoleutbildning är relevant för det kritiska tänkandet, för skriften och framför allt för ämneskunskapen. Många som arbetar för Centerpartiet är statsvetare, nationalekonomer eller jurister. Men inom miljö- och jordbruksområdet har jag märkt att det är vanligt att naturvetare (såsom jag själv) förekommer.
   Utöver detta behöver man kunna ta egna initiativ, ansvara för sitt eget arbete, vara beredd på att jobba långa dagar och väldigt intensivt periodvis, att vara lite kreativ och komma med idéer är alltid en bonus. Roller som främjar ledarskapsegenskaper är också meriterande. Man behöver inte kunna allt från start, men självklart ska man ha potentialen och viljan att utvecklas!

   Jag fick jobbet eftersom att jag jobbat som valombudsman i Blekinge som det står om ovan. Jag har även varit invald i Centerstudenter (vänder sig till dem i första hand som studerar på högskola/universitet eller som är intresserade av arbetsmarknads- och utbildningsfrågor) International (Internationella kommittén för utrikesfrågor). Jag har också under tiden på högskolan arbetat mycket med kommunikation, främst som studentambassadör (kolla om inte din skola också har det!), men även i andra roller. I dessa roller har jag även förbättrat mitt ledarskap vilket känns viktigt.

   Ett tips är också att söka praktik hos det parti du vill arbeta för! Och lägg ner mycket tid på ditt cv och personliga brev 🙂 Jag har alltid extrajobbat vid sidan av studierna, förutom extrainkomsten, kan det vara en språngbräda in i arbetslivet! Så satsa gärna på det som du tror jag kan ge dig en skjuts in i politiken, kanske något som är kopplat till vissa frågor du är intresserad av, eller inom kommunikation som jag nämnt tidigare.

   Stort lycka till och ställ gärna fler frågor!
   linn.s.johansson@gmail.com

   Linn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s