Etiketter

, ,

Det tog emot ordentligt att gå ner och träna i fredags efter jobbet. När klockan blev 16.30 var det nämligen tomt i korridorerna och lamporna hade slocknat. Det kändes lite sådär spöklikt. Att promenera ner en våning till ett troligtvis lika tyst och tomt omklädningsrum för att sedan åka upp till ett lika tyst och tomt gym lockade verkligen inte (ännu mindre efter min beskrivning av hur gymmet faktiskt är)

Men jag gjorde det, och det var TRE personer till på gymmet, denna soligt varma fredagseftermiddag (ja, efter att regn- och åskskurarna dragit förbi alltså).

För mig blev det ett styrketräningspass för bröst, triceps och axlar. Gjorde som dagen innan, 1 övning per muskelgrupp för alla tre muskelgrupper som ett set, sedan vila. Då hinner jag inte känna tröttheten i respektive muskelgrupp inför set 2 i och med att så lång tid gått emellan men kroppen ändå tränats.

Upplägg:
Bröst: Cable-cross over 3 x 7 x 12,5 kg
Triceps: Overhead triceps pull i cable-cross machine 3 x 10 x 20 kg
Axlar: Stående axelpress med hantlar 3 x

Bröst: Bänkpress 3 x 7 x 25 kg
Triceps:Tricepsdips med 5 kg vikt 3 x 12
Axlar: Axelövning med armar ut, sedan ihop rakt fram och ner 3 x 7 x  5 kgs hantlar

Bröst:Liggande hantelpress på snedbänk 3 x 8 x 8 kg hantel i varje hand
Triceps: Triceps kick-backs 3 x 12 x 3 kg (! vid det här laget var amarna så slut att tyngre vikt inte orkades!)
Axlar: Stående axellyft med stång (fanns tyvärr ingen stång med vikter under 20 kg, så hittade någon egen variant, dock bara 5 kg) 3 x 15 x 5 kg

Planen var egentligen att börja med bänkpress då stången och övrig utrustning var upptagen var cable-crossen min enda lösning som första övning.

Det kändes fantastiskt bra efteråt och jag hoppas att styrketräningen för mig är här för att stanna. Jag tycker att man känner resultat direkt, kroppen känns tightare och det känns som det perfekta komplementet till löpningen!
Jag lämnade gymmet, jobbet och tog semester!På kvällen blev det vernissage och lite vin med ett par vänner. Semestern började bra!