Etiketter

, , ,

Idag är det kladdkakans dag och då vill jag passa på att tipsa om en nyttig variant som till och med fungerar som mellanmål men som smakar jättegott!

Ingredienser för ca 10 portioner: 
Pajdeg:
1 kopp dadlar i småbitar
2 koppar valfria nötter (jag använde mig av ekologiska cashew och mandlar)
6 tsk rå kakao (har lägre kaloriinnehåll och bättre sammansättning av fett och mineraler)
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 krm salt

Fyllning: 
½ kopp nötter
1 burk avrunna svarta bönor
1-2 dl honung (efter smak!)
6 tsk rå kakao
4 tsk creamy ekologisk jordnötssmör (för att få den slätare)
1 tsk vaniljpulver
späd med mjölk eller mjölkdryck till önskad krämig konsistens

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare eller mixer till man får en så finkornig sammanhållande massa som möjligt.
3. Tryck ut pajdegen i pajformen.
4. Grädda i ugnen i 15 minuter. IMG_46075. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en matberedare, och addera mjölk allt eftersom tills man får en krämig smet.
6. Häll fyllningen i pajdegen och ställ i kylskåpet i minst 6 timmar, men gärna över natten. IMG_4609

 

Kakan håller sig bra i kylskåpet i alla fall i 5-6 dagar (om man kan låta den stå så länge).

Smaklig måltid! (Håll utkik, näringsberäkning per portion kommer!)raw food chocolate cake chokladkaka nyttig kladdkaka

Originalreceptet (men omgjort av mig) kommer härifrån.